TUES Workshops: IoT с Arduino и Симеон Янчев

30 May 2016 15:39 | Ралица Жикова (Administrator)

10-токласниците от ТУЕС имаха възможност да се запознаят отблизо и да затвърдят познанията си за начина на работа и възможностите на най-популярната в света платформа за хоби електроника и интерактивни системи Arduino. Темата беше представена от Симеон Янчев, един от пионерите в работата с Arduino у нас.

Учениците научиха повече за програмирането на микроконтролерни платки Arduino и за използването на цифрови и аналогови входно-изходни пинове за приемане на показания от сензори. Симеон Янчев представи и информация за инсталиране и използване на софтуерни библиотеки за Arduino и за възможностите за репликиране и модифициране на Arduino примери и проекти от Интернет.

Симеон Янчев е основател на Роботев и лектор по "Електроника за художници" в Националната художествена академия в София. Той е автор на българския превод на книгите "Запознанство с Ардуино" и "Книжка за програмиране на Ардуино". Участвал е в реализацията на различни хардуерни проекти, включително и за международни марки като Heineken, Amstel, Sprite, Sobranie, Lidl и др.

TUES Inspiration Talks&Workshops е инициатива, организирана със съдействието на Асоциацията на завършилите ТУЕС. Нейната цел е да среща ученици от ТУЕС с професионалисти от различни сектори на ИТ индустрията. 


Симеон Янчев


Представяне на основните принципи на работа с Arduino


Ученици от 10-ти клас в ТУЕС