Първи стъпки в Sikuli test framework за 11-токласници от ТУЕС

18 Apr 2016 17:03 | Ралица Жикова (Administrator)

На 16 април се проведе първото практическо занимание от инициативата TUES Inspiration Talks & Workshops. 22 ученици от 11 клас работиха заедно с Таня Динева (ТУЕС’1995) и Невен Динев – експерти в SW тестването и автоматизацията на тестването с опит от над 10 години.

Двамата споделиха опита си в SW Testing и QA и бяха подготвили конкретни практически задачи за автоматизиране на UI тестове в Sikuli. Това беше и най-интересната част за присъствалите. Те научиха и какво точно работят тестерите, каква е разликата между SW testing и QA, кога е по-добре да се прави автоматизиране на тестването и кога да се работи ръчно, как се създава тест план и как се четат резултатите и т.н.

Учениците дадоха положителна обратна връзка за уъркшопа и споделиха идеи за други теми, които да бъдат част от TUES Inspiration Talks & Workshops.

До края на април учениците от ТУЕС мога да посетят още три лекции:

  • - 20 април, 13:00, 42 к-т - SW testing - лекция и демонстрация от Мария Каменова (ТУЕС’2007) - за 10 клас

  • - 21 април, 11:30, 37 к-т - IT Infrastructure – Virtualisation Technologies - Васил Николов, НР, за 11 клас (през май предстои отделно занимание Виртуализация за програмисти)

  • - 27 април, 12:30, 35 к-т - Въведение в IoT - за всички 11ти класове - от екип на SAP

Лекциите са отворени и за ученици от други класове в ТУЕС. Необходимо е да се направи регистрация за съответната лекция в секция Събития в сайта на АЗТУЕС.

Скоро ще бъде обявена и програмата от занимания за м. май.

Следете блога на ТУЕС или сайта на АЗТУЕС за още информация.